Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Haminan 22.11.

Vauhdikas ja suosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Haminan Linnoituksen uimahalliin tiistaina 22.11. klo 16-19. Tapahtuman aikana voi kokeilla erilaisia uima- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtäviä hauskoilla rasteilla.

Vauhdikkaassa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen ja -turvallisuuden saloihin. Tapahtumassa voi mm. meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, harjoitella vedestä pelastamista sekä testata ensiaputaitoja. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä uimahalli Linnoituksen henkilökunta, Haminan seudun meripelastusyhdistys,
SPR-Hamina ja Junior lifesaver.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Pyry Liikkanen, Haminan Vesisankarit tapahtumavastaava, pyry.liikkanen@hamina.fi  ja 040 199 1779

Jaa somessa: