Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Euran uimahallin lauantaina 23.4.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Euran uimahalliin lauantaina 23.4.2022. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumassa voi kokeilla erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä hauskoja tehtävärasteja. Osallistujille on tarjolla mm. melontaa oikeilla kajakeilla sekä ilmatäytteisillä kanooteilla, vesipalloa, snorklausta, sukellusportteja, liukumäki, vesijuoksumatto, kasvomaalausta ja piirustuskilpailu sekä lisäksi lasten altailla on kierrettäviä rastipisteitä. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä MLL Eura, Euran kanoottiklubi, Euran työväenurheilijoiden vesipalloilijat, Euran kunnan liikuntapalvelut ja Euran uima – ja urheiluhalli Oy.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Mona Koski, Euran Vesisankarit-tapahtumavastaava, mona.koski@eura.fi  tai

p. 044 422 4989

Jaa somessa: