Hyppää sisältöön

Vesisankarit-välineillä vaihtelua koulupäiviin!

Suomessa on tällä hetkellä jo yli 100 aktiivista ja innokasta Vesisankarit-koulua. Mukana olevat koulut ovat käyneet lyhyen koulutuksen ja ovat sen pohjalta toteuttaneet hauskoja uima- ja pelastustaitoja kehittäviä teemapäiviä. Vesisankarit-aktiviteetit ovat olleet kouluissa supersuosittuja!

Vesisankarit materiaali on maksutta käytettävissä kaikille kouluille. Materiaaleista löytyy pelejä pelattavaksi ja ohjeita vaikkapa pelastuskanisterin tai erilaisten solmujen tekemiseen. Lisäksi löytyy mm. videoita uintitekniikan ja ensiaputaitojen harjoittamiseen sekä paljon muuta mukavaa puuhailtavaa. Aktiviteetteja voi helposti toteuttaa luokkahuoneessa, koulun pihalla, liikuntasalissa tai vaikka lähimetsässä.

Lähtekää luokan tai koulun kanssa yhdessä toteuttamaan Vesisankarit-tehtäviä! Voitte materiaalien pohjalta tehdä yksittäisiä tehtäviä tai koota niistä kokonaisen Vesisankarit-päivän. Hyödyntäkää ja ideoikaa vapaasti! https://www.vesisankarit.fi/materiaalit/.

Lapijoen koulu Eurajoella kuuluu Vesisankarit-kouluihin. Kaikilla Vesisankarit-kouluilla on mahdollisuus saada lainaan viikoksi Vesisankarit-välineitä. Lapijoen koululla harjoiteltiin viikon aikana toiminnallisesti ja hauskasti erilaisia pelastustaitoja. Oppilaat harjoittelivat mm. pelastusliivien pukemista sekä kisailivat ryhmissä pelastusviestiä. ”Meillä oli opettavainen ja kiva päivä” totesi opettaja Päivi Viitasalo koulupäivän päätteeksi.

Monipuolisia ohjeita ja vinkkejä sekä välineitä hyödyntäen on kouluissa ympäri Suomen koettu huikeita oppimisen elämyksiä ja iloisia hetkiä! Pelit ja leikkimieliset kilpailut ovat paitsi kivoja tehdä, opettavat ne samalla hyödyllisiä vesillä liikkumisen taitoja.

Jaa somessa: