Hyppää sisältöön

Vesisankarit vaikuttaa Iisalmessa, Lahdessa ja Oulussa

Tänä vuonna Vesisankarit-toiminta on laajentunut entisestään kuntayhteistyöksi Iisalmen, Lahden ja Oulun kanssa. Paikkakunnat valikoituivat mukaan hyvin järjestetyn koululaisten uimaopetuksen perusteella. Yhteistyötä tehdään liikuntatoimen, perusopetuksen ja kaupungin viestinnän kanssa.

Yhteistyön tavoitteena on tuoda esille Iisalmen, Lahden ja Oulun uimaopetuksen erinomaista tasoa.  Kaikilla kolmella paikkakunnalla järjestetään säännöllisesti uimaopetusta ala- ja yläkoululaisille.  Lahdessa mm. jokainen 1.- 3. luokkalainen saa ohjattua uimaopetusta ensimmäisten kouluvuosien aikana. Uimataitotutkimuksen (12/2022) mukaan valtakunnallisesti 55% kuudesluokkalaista on virallisen määritelmän mukaan uimataitoisia. Iisalmessa vastaava luku on upeat 79% ja Oulussa peräti 81,6%. Virallisen määritelmän mukaan on uimataitoinen, jos veteen hypättyään pystyy uimaan 200 m, josta 50 m selällään.

Lisäksi kuntayhteistyön tavoitteena on edistää peruskoululaisten vesitaitoja kouluympäristössä mm. erilaisin harjoittein ja pelein. Niitä voi hyödyntää vaikkapa väli- tai oppitunneilla koulun ja luokan toimintaympäristöön soveltuvalla tavalla. Tavoitteena on saada kattavasti peruskoulujen opettajia ja oppilaita mukaan Vesisankarit-koulutoimintaan.

Iisalmen, Lahden ja Oulun peruskoulujen opettajille on järjestetty koulutukset, Vesisankarit-välinekassi on koulujen lainattavissa ja lisäksi kuukausittain opettajat saavat valmiita materiaaleja, joita he voivat ottaa osaksi koulupäiviin.

Jaa somessa: