Hyppää sisältöön

Vesisankarit-tapahtuma Turussa 16.3.

Holiday Club Turun Caribiassa järjestetään Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 16.3. klo 11.30–17.30. Iloisessa koko perheen tapahtumassa on monipuolisia vesitaitoharjoituksia.

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa mm. hengenpelastustaitoharjoituksia ja pelastusvälineiden kokeilua, vesijumppaa, lasten ja aikuisten uintitekniikkaopetusta, tasapainolaudan ja kelluvan maton kokeilua, sukellustehtävä, veden alla piirtämistä, vesipelastusnäytös, onnenpyörä ja yllätysohjelmaa.

Järjestelyistä vastaavat Caribia Lifesavers, Holiday Club Turun Caribia, Superpark Turku ja Polarsafety.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Sauli Suominen, Turun Vesisankarit-tapahtumavastaava,

040 536 9739 ja suominen.sauli@gmail.com

Jaa somessa: