Hyppää sisältöön

Vesisankarit-tapahtuma Salon välituntiliikuttajille 10.5.

Vesisankarit-tapahtuma valtaa Salon uimahallin tiistaina 10.5. Tapahtumalla halutaan kiittää kaikkia niitä oppilaita, jotka ovat toimineet välituntiliikuttajina. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumassa välituntiliikuttajat tutustuvat toiminnallisiin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Luvassa on mm. vesikorista, liukuralli, vesipelastusta sekä taitorata. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Salon uimahallin henkilökunta sekä Salon uimarit.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Hanna-Mari Ruotsalainen, Salon Vesisankarit-tapahtumavastaava, hanna-mari.ruotsalainen@salo.fi ja 02 778 4712

Jaa somessa: