Hyppää sisältöön

Vesisankarit-tapahtuma Kivirannan uimarannalla Punkalaitumella 4.7.

Koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Punkalaitumelle Kivirannan uimarannalle torstaina 4.7. klo 17–19. Tapahtumassa pääset kokemaan huippuhetkiä vesitaitojen parissa hauskoilla rastipisteillä.

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa pääset polskimaan ja kokeilemaan erilaisia uimavälineitä kuten mm. pelastusliivejä, vesitorpedoja, snorkkeleita ja maskeja. Lisäksi luvassa ensiapurasti ja vesipelastustoimintaa. Järjestelyistä vastaavat Punkalaitumen kunta, Punkalaitumen VPK ja Suomen Punainen Risti Punkalaitumen osasto.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin tapahtumissa, kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Tapahtumapaikoilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme tapahtumien järjestäjiä ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Päivi Paija, Punkalaitumen Vesisankarit-tapahtumavastaava,

040 610 6058 ja paivi.paija@punkalaidun.fi

Jaa somessa: