Hyppää sisältöön

Vesisankarit-tapahtuma Muhoksen uimahallilla 15.5.

Muhoksen uimahallilla järjestetään kaikille avoin Vesisankarit-tapahtuma keskiviikkona 15.5. klo 16.00–19.00. Tapahtumassa luvassa mukavia vesi- ja vesipelastusharjoituksia kaikille vesitaidoista innostuneille.

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa on luvassa mm. uinti- ja hengenpelastustekniikkaa, kanisterin ja pelastusrenkaan heittoa, snorkkeleilla sukellusta sukellusradalla, pelastusliiveillä ja vaatteet päällä uintia sekä jätti yksisarvinen, jonka päälle pääsee kiipeilemään. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta, Muhoksen liikunta- ja nuorisopalvelut ja Muhoksen Voiton uintijaosto.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Tuuli Heinonen, Muhoksen Vesisankarit-tapahtumavastaava,

044 497 0405 ja tuuli.heinonen@muhos.fi

Jaa somessa: