Hyppää sisältöön

Vesisankarit-tapahtuma Miehikkälässä 17.2.

Palveluyhdistys Ratevan altaalla järjestetään Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 17.2. Tapahtumassa pääsee tutustumaan vesitaitoihin hauskoilla ja monipuolisilla tehtävärasteilla. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen tasatunnein kokoontuviin ryhmiin lomakkeella 5.–16.2. osoitteessa www.kaakonkaksikkoliikkuu.fi

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa on mm. pelastushypyn harjoittelua, roskien sukellustehtävä, ensiapurasti, vesipelastusharjoituksia, monoräpylöiden testaamista, vesipallopeli, uimapötköjen rakentelua, torpedojen sukeltamista ja vapaata vesipeuhua. Järjestelyistä vastaavat Palveluyhdistys Ratevan henkilökunta ja Kaakon Kaksikon liikuntatoimi.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Hanna-Riikka Kupla, Miehikkälän Vesisankarit-tapahtumavastaava,

0400 914 410 ja liikunta@rateva.fi

Jaa somessa: