Hyppää sisältöön

Vesisankarit Kokemäen Pitkäjärven uimarannalla 17.6.

Vauhdikas ja suosittu koko perheen Vesisankarit-tapahtuma ankkuroituu Kokemäelle Pitkäjärven uimarannalle maanantaina 17.6. klo 15–18. Tapahtumassa toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin.

Luvassa paljon hauskaa toimintaa kuten melontaa kajakeilla, sup-lautailua, mini Anne-nukkejen paineluelvytystä, pelastusliivien kokeilua, kanisterinheittoa, uimahyppykilpailu, rantalentopalloa, hiekkalinnan rakennuskisa, nuokkarin piste, Risten VPK:n kalustoesittelyä, pintapelastusnäytös sekä frisbeegolfin kokeilua. Järjestelyistä vastaavat Kokemäen kaupungin vapaa-ajan toimijat, Risten VPK, Friba-Tikat ja Teljän Latu.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Tarja Härkisuo, Kokemäen Vesisankarit-tapahtumavastaava,

040 740 9743 ja tarja.harkisuo@kokemaki.fi

Jaa somessa: