Hyppää sisältöön

Vesisankarit-tapahtuma Hämeenlinnan Uimahallilla 27.4.

Hämeenlinnan Uimahallilla järjestetään kaikille avoin Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 27.4. klo 11–16. Osallistu ja koe mukavia hetkiä vesi- ja vesipelastustaitojen parissa!

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa on luvassa mm. vesipelastusta, laite-/snorkkelisukellusta, uimataitoharjoituksia sekä pienemmille lapsille suunnattu leikkipiste, jossa harjoitellaan myös ohjaajajohtoisesti vedessä liikkumisen taitoja. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy, Nykyaikainen 5-ottelu Hämeenlinna 52 ry, Hämeenlinnan Järvipelastajat ry, Hämeenlinnan Sukeltajat ry ja Marixir Oy.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Sarianna Rantanen, Hämeenlinnan Vesisankarit-tapahtumavastaava,

050 572 9662 ja sarianna.rantanen@liikuntahallit.fi

Jaa somessa: