Hyppää sisältöön

Vesisankarit kauhovat Kankaanpäässä 22.5.

Kankaanpään uimahallin Vesisankarit-tapahtumassa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja sunnuntaina 22.5.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Kankaanpään uimahalli on täynnä hauskaa ohjelmaa, kun osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtävärasteja. Luvassa on merenneitouintia, snorklausta sekä vedestä pelastamista.  Lisäksi on mahdollisuus kokeilla melontaa ilmatäytteisillä kanooteilla eli packrafteilla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä uimahallin henkilökunta, Kankaanpään kaupungin liikuntatoimi, Kankaanpään uimarit sekä Kankaanpään urheilusukeltajat.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Ulla Hietanen, Kankaanpään Vesisankarit-tapahtumavastaava, ulla.hietanen@kankaanpaa.fi 044 755 2672

Jaa somessa: