Hyppää sisältöön

Vesisankarit Ähtärin Saharannassa 18.6.

Vauhdikas ja suosittu koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Ähtärin Saharantaan (kaupungintalon ranta) tiistaina 18.6. klo 12–15. Tapahtuman aikana pääsee kokeilemaan vesitaitoja kehittäviä tehtäviä useilla hauskoilla rasteilla.

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Luvassa mm. snorkkelisukellusta, sup-lautailua, pelastusliiviuintia, rantalentopalloa, pelastusliiviuintia, elvytyksen harjoittelua, hiekkalelupiste, vesipelastusta ja VPK:n vesikaluston esittely. Järjestelyistä vastaavat Ähtärin kaupunki ja liikuntapalvelut, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ja SPR Ähtärin ensiapuryhmä.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Janne Kujala, Ähtärin Vesisankarit-tapahtumavastaava,

040 628 0014 ja janne.kujala@ahtari.fi

Jaa somessa: