Hyppää sisältöön

Vesisankariksi Porissa 20.4.

Porin keskustan uimahallilla on luvassa kaikille avoin Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 20.4. klo 12-16. Iloisessa tapahtumassa pääset kokeilemaan hauskoilla rastipisteillä vesi- ja vesipelastustaitoja!

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa on luvassa mm. melontaa, SUP-lautailua, vesipelastusharjoituksia, elvytyksen harjoittelua, räpylä- ja snorkkeliuintia, uinnin tekniikkavinkkejä, virtuaalivesijumppaa, vesileikkejä ja pelejä. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta, Porin kaupungin liikuntapalvelut, Melamajavat, Porin Uimaseura, SPR Satakunnan piiri ja Satakunnan pelastuslaitos.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Jan Hyden, Porin Vesisankarit-tapahtumavastaava,

044 701 1308 ja jan.hyden@pori.fi

Jaa somessa: