Hyppää sisältöön

Vesisankariksi Euran uimahallissa 14.4.

Euran uima- ja urheiluhallilla järjestetään kaikille avoin Vesisankarit-tapahtuma sunnuntaina 14.4.2024 klo 11–14. Osallistu tapahtumaan ja koe hauskoja hetkiä vesi- ja vesipelastusharjoitusten parissa!

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa mm. melontaa, vesipalloa, monoräpyläuintia, pintapelastusta, vesijuoksumatto, isoja vesileluja, pinssikone, kasvomaalausta, pientä kisailua palkintoineen sekä mukavaa vesipeuhua myös perheen pienimmille. Järjestelyistä vastaavat uimahallin Euran uima- ja urheiluhalli Oy, Euran Kanoottiklubi, Euran Työväen Urheilijat ry, Kauttuan tehtaiden VPK ja Euran liikunta- ja nuorisopalvelut.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Mona Koski, Euran Vesisankarit-tapahtumavastaava,

mona.koski@eura.fi

Jaa somessa: