Hyppää sisältöön

Vesisankariksi Äänekosken Vesivelhossa 21.5!

Äänekosken uimahalli Vesivelhossa järjestetään kaikille avoin Vesisankarit-tapahtuma tiistaina 21.5. klo 14–19. Tapahtumassa toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin.

Tapahtuman rastipisteillä luvassa paljon mukavaa tekemistä kuten mm. roskien sukellusrasti, pelastusliiviuintia ja uimalautan rakentamistehtävä. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Tuula Rimminaho, Äänekosken Vesisankarit-tapahtumavastaava,

0400 234 554 ja tuula.rimminaho@aanekoski.fi

Jaa somessa: