Hyppää sisältöön

Vesisankareita Raahessa 17.5.

Kuntokeidas Vesipekan altaat täyttyvät ohjelmasta keskiviikkona kun Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy klo 11.30. Tapahtuma tarjoaa hauskoja vesitaitoja kehittäviä tehtäviä alkuiltaan klo 17.30 asti.

Iloisessa koko perheen vesitapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitoihin. Tapahtumassa voi mm. meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, kokeilla wibit-rataa harjoitella vesipelastustaitoja sekä osallistua pelastusliivihaasteeseen. Järjestelyistä vastaa Vesipekan henkilökunta.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei  riitä, että liivit ovat  esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Janne Mykkänen, Raahen Vesisankarit tapahtumavastaava, janne.mykkanen@raahe.fi ja 044 028 9200

Jaa somessa: