Hyppää sisältöön

Valmistu Vesisankariksi Varkaudessa 16.4.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Varkauden uimahalli Ilopisaraan lauantaina 16.4.2022. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumassa pääsee kokeilemaan erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtävärasteja. Osallistujille on tarjolla mm. sukellus- ja hyppyrasti, pelastusliivi- ja vesipelastusrasti, touhurasti lastenaltaalla, vinkkejä aikuisille uimatekniikan parantamiseen sekä packraft kanoottien testausta. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä Varkauden uimahalli Ilopisaran henkilökunta, Varkauden Uimarit sekä Varkauden kaupunki.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Heidi Salo, Varkauden Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 040 529 4994

ja heidi.salo@kuopionsteiner.fi

Jaa somessa: