Hyppää sisältöön

Valmistu Vesisankariksi Varkaudessa 15.10.

Kevään Vesisankarit-tapahtuma Varkaudessa oli suosittu ja niinpä se rantautuu uudelleen uimahalli Ilopisaraan lauantaina 15.10. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtumassa pääsee kokeilemaan erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtävärasteja. Osallistujille on tarjolla mm. sukellus- ja hyppyrasti, pelastusliivi- ja vesipelastusrasti ja perheen pienimmille touhurasti lastenaltaalla. Lisäksi on mahdollisuus kokeilla melontaa ilmatäytteisillä packraft kanooteilla. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä Varkauden uimahallin henkilökunta ja Varkauden Uimarit.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Vuoden 2021 kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Heidi Salo, Varkauden Vesisankarit-tapahtumavastaava,

p. 040 529 4994 ja heidi.salo@kuopionsteiner.fi

Jaa somessa: