Hyppää sisältöön

Utsjoelta valmistuu Vesisankareita 1.12.

Supersuosittu Vesisankarit-koululaistapahtuma rantautuu Utsjoen uimahalliin torstaina 1.12. Tapahtumassa oppilaat harjoittelevat erilaisia vesillä liikkumisen taitoja koulupäivän aikana.

Tapahtumapäivänä uimahallin altaat täyttyvät mielenkiintoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta kun ammattitaitoiset ohjaajat tutustuttavat koululaisia erilaisiin vesitaitoihin. Tapahtumassa voi kokeilla mm. melontaa ilmatäytteisillä kanooteilla, kokeilla vesipelastusta sekä testata pelastusliivejä. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta ja tapahtuman yhteyshenkilö Kaisa Tapiola-Länsman.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Kaisa Tapiola-Länsman, Utsjoen Vesisankarit-tapahtumavastaava

kaisa.tapiola-lansman@utsjoki.fi ja 0400 319 852

Jaa somessa: