Hyppää sisältöön

Sukella Vesisankariksi Taivalkoskella 12.5.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Koillismaakeskuksen uimahalliin Taivalkoskelle torstaina 12.5. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumassa voi kokeilla erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä hauskoja tehtävärasteja. Osallistujille on tarjolla mm. melontaa ilmatäytteisillä kanooteilla, pelastusliivi-rasti sekä uintirata. Lisäksi tapahtumassa voi tutustua vesipelastukseen sekä osallistua vesijuoksu-opastukseen. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä uimahallin henkilökunta sekä Taivalkosken vapaa-aikatoimi.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Milla-Maria Kaikkonen, Taivalkosken Vesisankarit-tapahtumavastaava, milla.kaikkonen@taivalkoski.fi  040 834 0664

Jaa somessa: