Hyppää sisältöön

Sukella Vesisankariksi Seinäjoella 29.9.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Seinäjoen uimahalliin torstaina 29.9. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja toiminnallisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta, Lakeuden sukeltajat, Kyrönjoen Koskihäjyt, Seinäjoen Uimarit sekä Funteam yhdistävät voimansa ja ohjaavat asiakkaat erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. pelastusuintia, melontaa ja snorklausta. Lisäksi pääsee kokeilemaan mm. merenneitouintia ja simpukoiden sukeltamista sekä hiomaan omaa uintitekniikkaa.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Vuoden 2021 kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Kari Elomaa, Seinäjoen Vesisankarit-tapahtumavastaava,

kari.elomaa@seinajoki.fi ja 040 774 8387

Jaa somessa: