Hyppää sisältöön

Sukella Vesisankariksi Pudasjärven Puikkarissa 27.4.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Pudasjärven Virkistysuimala Puikkariin keskiviikkona 27.4.2022. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumassa pääsee kokeilemaan hauskasti erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtävärasteja. Rasteilla voi mm. testata ilmatäytteisiä packraft kanootteja sekä sukellus- ja hengenpelastustaitoja. Lisäksi pääsee kokeilemaan hauskaa ja monipuolista toimintarataa. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Virkistysuimala Puikkarin henkilökunta sekä Pudasjärven Urheilijat/Uintijaosto.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Aini Seppänen Vesisankarit-tapahtumavastaava, aini.seppänen@pudasjarvi.fi tai  puh.  050 407 7820

Jaa somessa: