Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Lohjalla 20.5.

Virkistysuimala Neidonkeitaan altaat täyttyvät toiminnasta lauantaina 20.5. kun iloinen Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy klo 12. Tapahtuma sopii kaikenikäisille vesitaidoista kiinnostuneille ja se tarjoaa hauskaa tekemistä kolmen tunnin ajan.

Paikan päällä voi osallistua monipuolisiin ja vesitaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Luvassa on mm. pelastusliivi, sukellus- ja ensiapurasti. Lisäksi pääsee testaamaan ensiaputaitoja sekä melomaan ilmatäytteisillä kanooteilla. Järjestelyistä vastaavat virkistysuimalan henkilökunta sekä Melan Vääntäjät ry.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei  riitä, että liivit ovat  esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Mari Levänen, Lohja Vesisankarit tapahtumavastaava mari.levanen@lohja.fi ja 040 745 2208

Jaa somessa: