Hyppää sisältöön

Sukella Vesisankariksi Lappeenrannassa 10.6.

Lappeenrannan uimahallin Vesisankarit-tapahtumassa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja perjantaina 10.6.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia noudattaen – turvallisesti. 

Lappeenrannan uimahalli on täynnä hauskaa ohjelmaa, kun osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtävärasteja. Luvassa on melontaa ilmatäytteisillä kanooteilla eli packrafteilla, pelastusliiveillä uintia sekä snorkkeli- ja sukellustehtävärastit. Lisäksi on mahdollisuus päästä kokeilemaan ja oppimaan ensiaputaitoja. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä uimahallin henkilökunta, Suomen Punainen Risti ja Meripelastusseura.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Oona Moisio, Lappeenrannan Vesisankarit-tapahtumavastaava, oona.moisio@lappeenranta.fi  ja p. 040 350 4906

Jaa somessa: