Hyppää sisältöön

Sukella Vesisankariksi Kotkassa 22.3.

Karhulan uimahallilla Kotkassa järjestetään Vesisankarit-tapahtuma perjantaina 22.3. klo 16–18.30. Hauskassa koko perheen tapahtumassa pääset kokeilemaan erilaisia vesi- ja vesipelastustaitoja!

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa mm. vesipalloilua, pelastusliivien kanssa liikkumista, mono-uintia, sukellusrata ja roskien sukellustehtävä, pelastus- ja pelastautumishyppyjen harjoittelua sekä vesipeuhua. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta, Kotkan kaupunki, Uimaseura Aquila, Kotka Divers ja Kotkan Meripelastusyhdistys.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Satu Siiskonen, Kotkan Vesisankarit-tapahtumavastaava,

040 749 3025 ja satu.siiskonen@kotka.fi

Jaa somessa: