Hyppää sisältöön

Sukella Vesisankariksi Imatralla 30.8.

Imatran uimahalli on tapahtuman keskipisteenä, kun Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Imatralle tiistaina 30.8. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja toiminnallisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtumassa voi osallistua monipuolisiin ja hauskoihin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Luvassa on mm. vesipelastusta, sukellusta ja snorklausta. Lisäksi on mahdollista kokeilla melontaa packrafteilla eli ilmatäytteisillä kanooteilla. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä uimahallin henkilökunta ja Uinti Imatra ry.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Vuoden 2021 kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Vesa Rautio, Imatran Vesisankarit-tapahtumavastaava, vesa.rautio@imatra.fi

ja 020 6177 295

Jaa somessa: