Hyppää sisältöön

Pärskeessä tehdään Vesisankareita 17.1.-21.1!

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Isokyrön uimahalli Pärskeeseen 17.1.-21.1.2022. Viikon aikana koululaiset harjoittelevat erilaisia vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisesti koulupäivän aikana.

Tapahtumapäivinä altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta ohjaa oppilaat erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa mm. sukellusta, packraft kanoottien testausta ja pelastusliiveillä uintia

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen. Oppilaat osallistuvat tapahtumaan yksi luokka kerrallaan.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut monipuolisten vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa. Hanke saavutti melkoisen rajapyykin, kun maaginen 50 000 tapahtumaosallistujan raja meni rikki juuri ennen koronasulkuja. Koko hankkeen historian aikana on järjestetty 275 tapahtumaa, joissa on harjoiteltu monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä lainaan kaikkiin vuonna 2022 järjestettäviin tapahtumiin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Minna Kauppila, Isokyrön Vesisankarit-tapahtumavastaava, Uimahalli.Parske@isokyro.fi , 0503142353

Jaa somessa: