Hyppää sisältöön

Meloen Vesisankariksi Iisalmessa 6.5.

Iisalmen uudessa uimahalli Saukossa tapahtuu lauantaina 6.5. kun iloinen Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy klo 13.30. Tapahtuma sopii kaikenikäisille vesitaidoista kiinnostuneille ja tarjoaa hauskaa tekemistä kahden tunnin ajan.

Tapahtumassa voi osallistua monipuolisiin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Luvassa on mm. vesipelastusta, sukellusta, uimahyppyjä sekä perheen pienimille oma vesitaitorasti. Lisäksi pääsee melomaan ilmatäytteisillä kanooteilla. Kilpailuhenkisille on luvassa melontakilpailu. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta sekä Iisalmen Uimarit.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei  riitä, että liivit ovat  esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Tiina Arajärvi, Iisalmen Vesisankarit tapahtumavastaava, arajarvi.tiina@gmail.com  ja              044 5413728

Jaa somessa: