Hyppää sisältöön

Meloen Vesisankariksi Haapavedellä 6.9.

Uimahalli Lakkuunissa tapahtuu hauskoja keskiviikkona 6.9. kun iloinen Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy ja tarjoaa paljon  tekemistä klo 14-20. Tapahtuma sopii kaikenikäisille vesitaidoista kiinnostuneille.

Tapahtumassa voi osallistua monipuolisiin ja vesitaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Luvassa on mm. vesipelastusta, sukeltamista ja snorklaamista sekä lisäksi pääsee kokeilemaan melontaa! Järjestelyistä vastaavat uimahallin ammattitaitoinen henkilökunta sekä SPR Haapaveden osasto.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei  riitä, että liivit ovat  esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Seppo Nuorala, Haapaveden Vesisankarit tapahtumavastaava, seppo.nuorala@haapavesi.fi ja 044 759 1245

Jaa somessa: