Hyppää sisältöön

Leviltä valmistuu Vesisankareita 31.8.

Levi Hotel Spa täyttyy koululaisista ja muista kävijöistä keskiviikkona 31.8. kun Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy. Päivällä tapahtuma on suunnattu koululaisille. Koululaistapahtuman jälkeen kylpylä ja rastipisteet aukeavat kaikille halukkaille. Tapahtumassa pääsee tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin.

Kylpylän Vesisankarit-tapahtumassa pääsee kokeilemaan monipuolisesti ja hauskasti uima- ja vesipelastustaitoja erilaisilla tehtävärasteilla.  Paikan päällä voi testata ja opetella mm. ensiaputaitoja, snorkalusta ja melontaa. Lisäksi tapahtumasta löytyy triathlon- ja pelastusliivirastit.Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kylpylän henkilökunta, SPR-Kittilän osasto sekä Aslakin Liike.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahalli- ja rantatapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo n. 300 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Teija Saviranta, Levin tapahtumavastaava,  teija.saviranta@levihotelspa.fi

ja 040 723 1485

Jaa somessa: