Hyppää sisältöön

Koko perheen Vesisankarit-tapahtuma Nastolassa 12.9.2021

Sunnuntaina 12.9.2021 klo 13-17 on koko perheen maksuton Vesisankarit-tapahtuma Pajulahden uimahallissa.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Altailla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, kun Pajulahden Palvelut innoittavat tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa mm. sukellusrata, pelastusliivit päällä uintia, vesipelastusta, hyppyjä, ensiapuharjoitteita, melontakokeiluja Melomon ilmatäytteisillä kajakeilla sekä vesitaitojen harjoittelua perheen pienimmille ja isommille lasten altaassa sekä isossa altaassa.

”Vesisankarit konsepti on hieno tapa tuoda vesitaitojen tärkeyttä esille sekä perheen pienimmille että aikuisillekin. Vedessä puuhastellessa voi sattua pieniä ja isoja haavereita, joten perustiedot ja -taidot ovat hyvä olla tiedossa. Ja mikä vielä hienompaa, jos niitä on joskus päässyt ohjatusti kokeilemaan. Pajulahden Vesisankarit -tapahtumassa on sekä ohjeistettuja että omatoimisia vesitaito- ja vesipelastusrasteja.” kertoo Pajulahden Vesisankarit-tapahtumavastaavana toimiva liikunnanohjaajien esimies Tuomo Nurminen.

Vesisankarit-hanke on jo vuodesta 2015 nostanut esille monipuolisten vesitaitojen merkitystä järjestetyissä tapahtumissa. Vesisankarit-taitoja harjoitellaan niin uimahallitapahtumissa, vastaanottokeskuksissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2021 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2021 järjestettävissä tapahtumissa.

Tervetuloa mukaan!

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Tuomo Nurminen, Nastolan Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 0447755369, tuomo.nurminen@pajulahti.com 

Susanna Aulin, Vesisankarit-koordinaattori, Koululiikuntaliitto, p. 044 3502602 ja susanna.aulin@kll.fi

Jaa somessa: