Hyppää sisältöön

Koko perheen Vesisankarit-rantatapahtuma Punkalaitumella 30.6.2021

Keskiviikkona 30.6.2021 klo 15-17 on koko perheen maksuton Vesisankarit-tapahtuma Punkalaitumen Kivirannan uimarannalla.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Rannalla käykin kuhina, kun Punkalaitumen kunta, Punkalaitumen 4H ja Punkalaitumen SPR yhdistävät voimansa ja innoittavat tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa mm. elvytystä, pelastusliivien pukemista, pelastushyppyjä, pelastusliivit päällä uintia, kanisterilla pelastamista (heitto pelastettavalle ja veto), snorkkelin ja maskin käytön harjoittelua sekä melomista.

Vesisankarit-hanke on jo vuodesta 2015 nostanut esille monipuolisten vesitaitojen merkitystä järjestetyissä tapahtumissa. Koronan tuomien haasteiden vuoksi Vesisankarit-hanke mukautui vallitsevaan tilanteeseen ja keväällä 2021 avattiin avoin kouluhaku. Vesisankarit-kouluiksi haki 93 koulua, joissa opetellaan Vesisankarit-taitoja osana kouluarkea. Jatkossa Vesisankarit-taitoja harjoitellaankin niin uimahallitapahtumissa, vastaanottokeskuksissa kuin Vesisankarit-kouluissa.

”Tilastot osoittavat, että Suomessa hukkuu huomattavasti enemmän ihmisiä, kuin esimerkiksi Ruotsissa. On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarittapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Anna-Kaisa Aalto, Punkalaitumen Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 0401939009, anna-kaisa.aalto@punkalaidun.fi

Susanna Aulin, Vesisankarit-koordinaattori, Koululiikuntaliitto, p. 044 3502602 ja susanna.aulin@kll.fi

Jaa somessa: