Hyppää sisältöön

Koko perheen Vesisankarit-rantatapahtuma Kustavissa 11.7.2021

Sunnuntaina 11.7.2021 klo 12-14 on koko perheen maksuton Vesisankarit-tapahtuma Kustavin Lootholman uimarannalla.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Rannalla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, kun Kustavin kunta, Trek n Food Kustavi, Merenpolku, Kustavin SPR ja Kustavin talonpoikaispurjehtijat yhdistävät voimansa ja innoittavat tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa mm. packraft ja kajakki kokeiluja ja opastusta, pelastusliivit päällä uintia, kalastusvälineiden ja -tapojen esittelyä, defibrillaattorin käyttöopastusta, perinnevene-esittelyä, ja veneilyturvallisuus piste.

”Vesisankarit tapahtumassa pääset kokeilemaan ja tutustumaan erilaisiin vesillä liikkumisen tapoihin. Samalla edistetään kaikille tärkeitä vesitaitoja, jotka ovat näin saaristo-olosuhteissa erittäin tärkeitä taitoja. Tapahtuma on ilmainen ja vieressä oleva Lootholman oleva ravintola palvelee nälkäisiä ja janoisia.” kertoo Kustavin Vesisankarit-tapahtumavastaava Markus Malmelin.

”Kesän ennätykselliset helteet ovat valitettavasti lisänneet hukkumiskuolemia. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2021 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia lainaan kaikkiin vuonna 2021 järjestettäviin tapahtumiin.

Jaa somessa: