Hyppää sisältöön

Koko perheen Vesisankarit-rantatapahtuma Kokemäellä 21.6.2021

Maanantaina 21.6.2021 klo 15-18 on koko perheen maksuton Vesisankarit-tapahtuma Kokemäen Pitkäjärvellä, jossa harjoitellaan erilaisia Vesisankarit-taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Rannalla käykin kuhina, kun Kokemäen kaupungin vapaa-aikapalvelut, Teljän latu, Kokemäen SPR, Kokemäen VPK yhdistävät voimansa ja innoittavat tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa on mm. pelastuskanisterin tekeminen, pellehyppykisa, pelastusliivikokeilu, rantalentopallo, hiekkalelupiste, SUP-lautojen kokeilua, packraft-kokeilua, melontakokeilua, heittoliinan heitto, elvytyspiste, vesipelastuskaluston esittelyä.

Vesisankarit-hanke on jo vuodesta 2015 nostanut esille monipuolisten vesitaitojen merkitystä järjestetyissä tapahtumissa. Koronan tuomien haasteiden vuoksi Vesisankarit-hanke mukautui vallitsevaan tilanteeseen ja keväällä 2021 avattiin avoin kouluhaku. Vesisankarit-kouluiksi haki ympäri Suomen 93 koulua, joissa harjoitellaan Vesisankarit-taitoja osana kouluarkea. Jatkossa Vesisankarit-taitoja harjoitellaan niin uimahallitapahtumissa, vastaanottokeskuksissa kuin Vesisankarit-kouluissa.

”Tilastot osoittavat, että Suomessa hukkuu huomattavasti enemmän ihmisiä, kuin esimerkiksi Ruotsissa. On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarittapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Lotta Lähdemäki, Kokemäen Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 0404886177, uimahalli@kokemaki.fi

Susanna Aulin, Vesisankarit-koordinaattori, Koululiikuntaliitto, p. 044 3502602 ja susanna.aulin@kll.fi

Logot ja kuvituskuvat: https://www.vesisankarit.fi/media

Jaa somessa: