Hyppää sisältöön

Kempeleeltä valmistuu Vesisankareita 9.11.

Supersuosittu Vesisankarit-koululaistapahtuma rantautuu Kempeleen Virkistysuimala Zimmariin keskiviikkona 9.11. Tapahtumassa oppilaat harjoittelevat erilaisia vesillä liikkumisen taitoja koulupäivän aikana.

Tapahtumapäivänä uimahallin altaat täyttyvät mielenkiintoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta kun ammattitaitoiset ohjaajat tutustuttavat koululaisia erilaisiin vesitaitoihin. Tapahtumassa voi kokeilla mm. melontaa ilmatäytteisillä kanooteilla sekä osallistua erilaisiin sukellustehtäviin. Lisäksi hallista löytyy ”mökkiranta”. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä uimahallin henkilökunta ja Kempeleen Pyrintö.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Kristiina Aitta, Kempeleen Vesisankarit-tapahtumavastaava kristiina.aitta@kempele.fi tai

ja 050 463 6493

Jaa somessa: