Hyppää sisältöön

Kemistä valmistuu Vesisankareita 16.9.

Kemin uimahalli täyttyy koululaisista perjantaina 16.9. kun Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy. Oppilaat pääsevät koulupäivän aikana tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin.

Kemin uimahallin altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta, Kemin liikuntapalvelut, Kemin Työväen uimarit ja Meri-Lapin meripelastajat tutustuttavat kävijöitä tehtävärasteilla vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. pelastusrasti, snorklausta, SUP-lautailua, wibit-rata sekä melontaa packraft kanooteilla.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Antti Jänesaro, Kemin Vesisankarit tapahtumavastaava,

antti.janesaro@kemi.fi  tai 040  6324317

Jaa somessa: