Hyppää sisältöön

Kauho Vesisankariksi Punkalaitumella 1.7.

Punkalaitumen Kivirannassa on perjantaina 1.7. toiminnantäyteinen ilta, kun suosittu Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy. Paikan päällä pääsee osallistumaan hauskoihin ja hyödyllisiin vesi- ja pelastustaitoja kehittäviin rasteihin.

Punkalaitumen kunta järjestää kaikille avoimen Vesisankarit-tapahtuman.  Paikan päällä voi testata omia vesitaitojaan monipuolisesti tehtävärasteilla. Tapahtumassa voi mm. kokeilla uimataitorataa, meloa, harjoitella pelastuskanisterin käyttöä sekä tehdä pelastusliivihyppyjä. Lisäksi on mahdollisuus tutustua VPK:n pelastuskalustoon.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Ella Liimatainen, Punkalaitumen Vesisankarit-tapahtumavastaava 040 193 9009 ja

ella.liimatainen@punkalaidun.fi

Jaa somessa: