Hyppää sisältöön

Järvenpäästä valmistuu Vesisankareita 6.12.

Järvenpään uimahalliin rantautuu supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 13-16. Tapahtuman aikana pääsee tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin hauskoilla rastipisteillä.

Uimahallin altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta ja Tuus-Melojat tutustuttavat kävijöitä vesitaitojen pariin. Päivän aikana tehtävärasteilla pääsee kokeilemaan mm. snorklausta sekä testaamaan pelastusliivejä. Lisäksi pääse kokeilemaan melontaa ilmatäytteisillä packraft kanooteilla.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Atte Leppälä, Järvenpään Vesisankarit tapahtumavastaava, atte.leppala@jarvenpaa.fi ja 040 315 2352

Jaa somessa: