Hyppää sisältöön

Ilmajoella tehdään Vesisankareita 3.-4.9.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Ilmajoen Virkistysuimalaan viikonloppuna 3.- 4.9. Viikonlopun aikana on mahdollisuus tutustua toiminnallisesti erilaisiin vesillä liikkumisen taitoihin.

Virkistysuimala Poreen altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta sekä Ilmajoen kisailijoiden uintijaosto tutustuttavat kävijöitä erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. sukellusrasti pelastusliivirasti sekä melontaa packraft kanooteilla. Lisäksi perheen pienimmät pääsevät testaamaan uimataitojaan lastenaltaassa.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Sanni Murtokangas, Ilmajoen Vesisankarit tapahtumavastaava,

sanni.murtokangas@ilmajoki.fi tai 044 4191241

Jaa somessa: