Hyppää sisältöön

Huittisissa tehdään Vesisankareita 27.- 28.4.

Supersuosittu Vesisankarit-koululaistapahtuma rantautuu Huittisten uimahalliin 27. – 28.4. Tapahtumassa koululaiset harjoittelevat toiminnallisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja koulupäivän aikana.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät ohjelmasta, kun Huittisten uimahallin henkilökunta ohjaa oppilaat erilaisten vesi- ja pelastustaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. packraft kanoottien testausta, pelastusliiveillä uintia, pelastushyppyjä sekä muita hauskoja pelastamiseen liittyviä tehtävärasteja.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Niina Laukkanen Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 044 560 4440

ja niina.laukkanen@huittinen.fi

Jaa somessa: