Hyppää sisältöön

Hämeenlinnasta valmistuu Vesisankareita 22.10.

Hämeenlinnan uimahalliin rantautuu supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 22.10. Tapahtuman aikana pääsee tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin hauskoilla tehtävärasteilla.

Uimahallin altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta, Vanajaveden Vesikot, Hämeenlinnan uimaseura, Hämeenlinnan Sukeltajat, Hämeenlinnan Järvipelastajat sekä uimaopettaja Katariina Linha tutustuttavat kävijöitä vesitaitojen pariin. Päivän aikana pääsee tutustumaan mm. pintapelastukseen, opettelemaan uintitekniikkaa ja sukellusta sekä kokeilemaan avantouintia. Perheen pienimmille on luvassa uintiopetusta ja leikkejä. Lisäksi pääsee kokeilemaan melontaa ilmatäytteisillä packraft kanooteilla.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Heidi Heikkilä, Hämeenlinnan Vesisankarit tapahtumavastaava,

heidi.heikkila@liikuntahallit.fi ja 050 4001 845

Jaa somessa: