Hyppää sisältöön

Espoossa tehdään Vesisankareita 25.2.2022

Supersuosittu koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Leppävaaran uimahalliin perjantaina 25.2.2022 klo 11–13.30.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Altailla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, kun Espoon Urheilusukeltajat, Espoon Meripelastajat, Cetus ja Espoon Eskimot innoittavat tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa mm. Melomon packraftien eli täytettävien kajakkien testausta, uppopalloa, erilaisia uinti-, vesipelastus- ja pelastusliivitehtäviä. ” Vesisankarit-tapahtumassa pääsee kivan tekemisen kautta kokeilemaan ehkä itselle uusia lajeja kuten uppopalloa, melontaa, taitouintia ja meripelastusta. Ja samalla edistää aivan huomaamatta omia vedessä liikkumisen taitoja. Saattaapa näiden kokeilujen myötä löytyä uusi harrastus koko perheelle. Vesisankarit-tapahtuma on mahtava lisä talvilomaliikunta tarjontaamme. Tervetuloa viettämään hauskaa Vesisankarit-päivää”, kommentoi Leppävaaran Vesisankarit-tapahtumavastaava Helena Pennanen.

Vesisankarit-hanke jatkaa myös vuodelle 2022! Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2021 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Helena Pennanen, Leppävaaran uimahallin Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 046 877 3548 Helena.Pennanen@espoo.fi

Jaa somessa: