Hyppää sisältöön

Ähtärissä tehdään Vesisankareita 28.6.

Ähtärin Saharanta täyttyy toiminnasta suositussa Vesisankarit-tapahtumassa tiistaina 28.6. Paikan päällä pääsee osallistumaan hauskoihin ja hyödyllisiin vesi- ja pelastustaitoja kehittäviin rasteihin.

Saharannan uimarannassa tapahtuu, kun kaupungin liikuntapalvelut, Ähtärin paloaseman henkilökunta sekä SPR Ähtärin osasto järjestävät yhteistyössä Vesisankarit-rantatapahtuman. Tapahtumassa pääsee mm. harjoittelemaan elvytystä ja vesipelastusta, tutustumaan VPK:n vesikalustoon sekä melomaan ja pelaamaan rantalentopalloa.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Janne Kujala, Ähtärin Vesisankarit-tapahtumavastaava, janne.kujala@ahtari.fi

ja 040 6280014

Jaa somessa: