Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat syksy 2016 / Savonlinna 6.10

Pikku Saimaa täyttyi Vesisankareista 6.10

Savonlinnan uimahalli Pikku Saimaa (Uimahallinkatu 2) täyttyi suuren suosion saavuttaneen Vesisankarit-tapahtuma johdosta  torstaina 6.10 klo 9-13. Aamupäivän aikana koululaiset harjoittelivat vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä, ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella.

Savonlinnan Järvipelastajien rastilla opeteltiin pelastusliivien oikeaoppinen pukeminen. Kun liivit oli turvallisesti päällä, pulahtivat koululaiset altaaseen kokeilemaan, miltä liiveillä uiminen tuntuu. Rastin lomassa tutuksi tuli myös pelastushyppy.

Savonlinnan kaupunki organisoi rastillaan vauhdikkaan uintiradan, jossa koululaiset pääsivät sukeltelemaan ja kokeilemaan erilaisia uintityylejä. SPR Savonlinnan osaston rastilla harjoiteltiinn askel askeleelta kylkiasentoon kääntäminen. ”Kannustamme koululaisia opettamaan tämän myös kotona. Pienikin lapsi pystyy kääntämään kylkiasentoon ja taitoa voi harjoitella vaikka vanhempien kanssa”, kertoo Päivi Piili Suomen Punaisesta Rististä.

"Täällä tapahtumassa oli aivan mahtava yhteishenki. Oli mukava tavata pitkästä aikaa eri toimijoita ja tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Parasta oli nähdä oppilaiden ilo ja innostus!", hehkutti tapahtumasta vastannut Simo Räty.

Itä-Savo teki jutun tapahtumasta, jonka pääset lukemaan TÄSTÄ.

Savonlinnan Vesisankareita olivat tekemässä Koululiikuntaliitto, Savonlinnan Järvipelastajat, Savonlinnan kaupunki ja Suomen Punaisen Ristin Savonlinnan osasto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Savonlinnan Vesisankarit -tapahtumasta:

Simo Räty, Savonlinnan kaupunki, Vapaa-aikapäällikkö, simo.raty(at)savonlinna.fi, 044 417 4221