Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2017 / Järvenpää 6.5

Järvenpään uimahallissa pidettiin hauskaa ja tultiin vesisankareiksi!

Järvenpään uimahallissa (Seutulantie 17) järjestettiin lauantaina 6.5 koko perheen Vesisankarit-tapahtuma. Asiakkaat pääsivät klo 13-16 välisenä aikana harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja pelkän uintilipun hinnalla. Aulassa Järvenpään vanhempainverkoston iloinen väki vastaanotti asiakkaita ja kertoi Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumassa mukana olevien seurojen toiminnasta. Tapahtuma houkutteli mukavasti porukkaa paikalle viettämään hauskaa iltapäivää veden äärellä.

Tuus-Melojat toivat isoon altaaseen kajakit, joita kokeiltiin seuran kokeneiden ohjaajien, Hannan ja Karin opastuksella. Melomisen makuun pääsivät niin aikuiset kuin perheen pienimmätkin. Järvenpään Uintiklubin nuoret ja innokkaat ohjaajat opastivat pelastusliivien pukemisessa ja niillä uimisessa. Monille liiveillä uiminen oli kokemuksena ensimmäinen laatuaan.

Nuorisoaltaassa Järvenpään Uintiklubi opasti lapsia ja vanhempia uinnin saloihin. Lapsille oli erilaisia tehtäviä aina erilaisista uintityyleistä renkaiden sukellukseen. Koululiikuntaliiton rastilla harjoiteltiin erilaisilla apuvälineillä kaverin pelastamista vedestä. Kokeiltavana oli koripallo, kanisteri sekä tavallinen ämpäri, jollainen jokaiselta kesämökiltä varmasti löytyy.

”Rasteilla on ollut vilskettä ja hauska tunnelma. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta vanhemmilta. Eräs äiti tuli kertomaan, kuinka hänen vesipelkoinen poikansa oli tapahtuman ansiosta ylittänyt itsensä”, iloitsi vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta Koululiikuntaliitosta.

Järvenpään Vesisankareita olivat tekemässä Järvenpään kaupungin liikuntapalvelut, Järvenpään Uintiklubi, Järvenpään Vanhempainverkosto,  Koululiikuntaliitto, Liikkuva Koulu Järvenpäässä-hanke,  Tuus-Melojat ja Vanhempainliitto.  Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Kevään 2017 aikana Koululiikuntaliiton koordinoimia Vesisankarit -tapahtumia järjestetään yhteensä viidellätoista eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Pääosa tapahtumista on suunnattu koululuokille, mutta Järvenpään ja Riihimäen tapahtumat on haluttu kohdentaa perheille. Tapahtumiin osallistuu kevään aikana lähes 4500 koululaista. Tapahtumapaikkakunnat löydät Vesisankareiden tapahtumasivulta.

Medianäkyvyys:

Keski-Uusimaan ennakkotiedote tapahtumasta 

Lisätietoja Järvenpään Vesisankarit-tapahtumasta:

Pauliina Kotiranta, Koululiikuntaliitto, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044 3121890

Alla kuvia Järvenpään tapahtumasta (kuvaa klikkaamalla, näet sen isompana):