Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2016 / Lappeenranta 26.5.2016

 

Lappeenrannassa järjestettiin kevään viimeinen Vesisankarit -tapahtuma!

Kevään Vesisankarit -tapahtumakiertueen viimeinen tapahtuma järjestettiin Lappeenrannan uimahallissa ja urheilutalolla torstaina 26.5 klo 9-14.30. Koululaiset pääsivät harjoittelemaan tärkeitä vesillä liikkumisen taitoja juuri sopivasti ennen kesälomille kirmaamista.

”Tapahtuma oli tunnelmaltaan erittäin hyvä ja rento. Opettajat olivat hyvin mukana ja koululaiset kuuntelivat ohjeita tarkkaan ja olivat selvästi kiinnostuneita rastien ohjelmasta”, kertoo Lappeenrannan tapahtumasta vastannut Tiina Ala-Nikkola tyytyväisenä.

Uimahallissa Meripelastusseuran rastilla harjoiteltiin pelastusliivien pukemista ja niillä uimista. Pelastuslaitoksen rastilla opeteltiin sukeltamaan ja pelastamaan kaveri vedestä. Triathlonseura WillTri:n rastilla jatkettiin vedestä pelastamisen teemalla, harjoittelemalla erilaisia pelastusotteita. Lappeenrannan uimareiden rastilla temppuiltiin uinti- ja sukellusradalla. Oikeaoppinen pelastushyppy tuli tutuksi Lappeenrannan liikuntatoimen opastuksella.

Urheilutalon puolella oli vauhdikas meininki, kun koululaiset kisailivat Wire ry:n opastuksella kanisterin tarkkuusheitossa. Kisailu jatkui Lappeenrannan Soutajien rastilla, jossa koululaiset ottivat mittaa toisistaan soutulaitteilla. Hikipisarat kiiltelivät otsalla, kun koululaiset yrittivät päihittää toisensa.

Lappeenrannan uimareilla oli urheilutalolla kaksi rastia. Ensimmäisellä rastilla suoritettiin uimarin ketteryysrata, josta ei vauhtia puuttunut. Ensiapurasteilla kisailun tuoman jännityksen piti vaihtua keskittymiseen. Suomen Punaisen Ristin Lappeenrannan pisteellä esiteltiin välineistöä ja tutustuttiin haavan ensiapuun. LrU:n toisella rastilla opeteltiin hälyttämään apua ja kääntämään tajuton henkilö kylkiasentoon.

”Parhaiten mieleeni jäi erityisluokan opettajan palaute. Opettajan mukaan päivä oli heille positiivinen yllätys ja heidät oli otettu hyvin vastaan joka rastilla. Erityisluokan käynti jäi myös monen rastinpitäjän mieleen, sillä monilla ei ollut aiempaa kokemusta erityislasten kanssa toimimisesta ja näin myös rastinpitäjät saivat uusia onnistumisen elämyksiä”, sanoo Ala-Nikkola.

”Me seura-aktiivit olemme todella tyytyväisiä tapahtumaan. Toivotaan, että saamme muodostettua tapahtumasta jokavuotisen perinteen”, Ala-Nikkola lisää vielä lopuksi ja kiittää kaikkia toimijoita tapahtumaan osallistumisesta.

Lappeenrannan Vesisankareita olivat tekemässä Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Etelä-Saimaan Meripelastusseura, Koululiikuntaliitto, Lappeenrannan liikuntatoimi, Lappeenrannan Soutajat, Lappeenrannan Uimarit, Suomen Punaisen Ristin Lappeenrannan osasto, triathlonseura WillTri ja urheiluseura Wire ry. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Lappeenrannan tapahtumasta:

Lappeenrannan uimarit, Tiina Ala-Nikkola, tiina.ala-nikkola (at) lappeenrannanuimarit.fi
Koululiikuntaliitto, Sari Turunen, Vesisankarit -hanke, sari.turunen (at) kll.fi tai gsm. 044-713 0821

Kuvat: Tiina Ala-Nikkola