Navi
Opettajat / Materiaalit / Uimataito

uimataito

Koulun rooli uimataidon oppimisen mahdollistajana on merkittävä, Uudessa opetussuunnitelmassa 2016 uimataidon oppimiselle on erikseen aukikirjoitettu kriteerit.

Vuosiluokilla 1-2: tutustuttaa uimari vesiliikuntaan ja varmistaa alkeisuimataito

Vuosiluokilla 3-6: opettaa uimataito, jotta oppilas pystyy liikkumaan vedessä ja pelastautumaan vedestä.

Koulussa tehtävän uimaopetuksen lisäksi vanhemmat ovat tärkeässä roolissa uimataidon kehittymisessä ennen ja jälkeen vuosittaisen koulujen uimaopetusjakson.

Toivoisimmekin luokanopettajilta rohkeutta ottaa vanhempainiltojen keskustelujen aiheisiin myös koululaisten uimataito.

Vinkkejä uimaopetukseen

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitolla on omat uintimerkit, joita on mahdollisuus suorittaa joko uimakoulujen yhteydessä tai erikseen. Myös luokanopettajilla on mahdollisuus suorituttaa uintimerkkejä viedessään lapsia uimaan. Uinnin tavoitetaulukosta löytyvät merkkisuoritukset sekä ohjeet suoritusten vastaanottamiseen.

Suomen Uimaliiton materiaaleja voit hyödyntää uintitunneillasi. Vihkot, tarrat, pinssit ja 100 sku –mitali on kehitetty taitojen kehittymisen seuraamiseksi, sekä lapsen iloksi ja palkitsemiseksi. Vihkot toimivat myös erinomaisena apuna ja tukena vanhemmille heidän seuratessaan lapsensa etenemistä. Maksullisia materiaaleja voi tilata täältä: http://www.suh.fi/verkkokauppa/uimakoulumateriaalit_2018

Uimaliiton Vesitaiturit -materiaalissa on helppoja harjoituksia veteen totutteluun ja alkeisuintitaitojen harjoitteluun:

Lisätietoja Uimaliiton Vesitaituri -toiminnasta Vesitaituri-esitteestä (pdf).

Uimaliiton tekniikkavinkit eri uintilajeihin:

Pulahda uimaan materiaali

Alla on Pulahda uimaan -esittelyvideo. Lisää videomateriaalia löydät täältä.

Hoppa I! Simningens ABC -video