Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit valtaavat Mynämäen uimahallin 20.3.

Vesisankarit valtaavat Mynämäen uimahallin 20.3.

12.3.2020 7.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu jo toista kertaa Mynämäen uimahalliin perjantaina 20.3.2020 klo 17-20.30. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja uimahallimaksun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumapäivinä uimahallin henkilökunta ohjaa asiakkaat erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. pelastusliivit päällä uintia ja vesipelastusta.

”Tämä on mahtava tilaisuus tarjota uimahallin asiakkaille erilaista ohjelmaa ja samalla edistää kaikille tärkeitä vesitaitoja”, kommentoi Mynämäen liikunta- ja nuorisopalveluvastaava Marja Kannisto.

"Koululaisilla on sopivasti kevään uintiopetukset meneillään maaliskuussa. Vesipelastustaitojen harjoittelu sopii loistavasti tähän ajankohtaan!" jatkaa Mynämäen Vesisankarit-tapahtumavastaava uimaopettaja Jenni Selenius.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut monipuolisten vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa. Loppuvuosi 2019 oli Vesisankareiden osalta ikimuistoinen. Jo vuodesta 2015 pyörinyt hanke saavutti melkoisen rajapyykin, kun maaginen 50 000 tapahtumaosallistujan raja meni rikki. Tänä aikana on järjestetty 122 paikkakunnalla yhteensä 242 tapahtumaa, joissa on harjoiteltu monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Pelastusliivihaaste

Vesisankarit-tapahtumat jatkuvat ympäri Suomen myös vuonna 2020. Pelastusliivien oikeaoppinen käyttö on teemana vuoden 2020 kaikissa kaikille avoimissa tapahtumissa.

”Haastamme osallistujat kokeilemaan kuinka nopeasti pelastusliivit saa puettua vedessä tai onnistuukohan se ollenkaan”, kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin. ”Usein kuulee sanottavan, että pelastusliivien mukana oleminen riittää. Näin ei kuitenkaan ole. Haasteen tarkoituksena onkin herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on ihan uimahalliolosuhteissakin raskasta, hankalaa ja vie paljon aikaa”, jatkaa Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

----------------------------------------------------------------

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Jenni Selenius, Mynämäen Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 050 340 8338 ja jennipetriina@gmail.com