Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit-tapahtuma valtaa Holiday Club Caribian 14.3.

Vesisankarit-tapahtuma valtaa Holiday Club Caribian 14.3.

4.3.2020 7.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu jo kolmatta kertaa Holiday Club Caribian lauantaina 14.3.2020 klo 11.30-17. Viime vuonna Caribian tapahtuma keräsi ennätykselliset 1100 osallistujaa ja teki Vesisankareiden kaikkien aikojen kävijäennätyksen. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja erikoishintaan 12€/henkilö. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumapäivinä kylpylän henkilökunta ja suomen suurin hengenpelastuskerho Caribia Lifesavers ohjaavat asiakkaat erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. pelastusliivit päällä uintia, erilaisia vesijumppademoja, erilaisia vesipelastustehtäviä, hengenpelastuslaudan käyttöä, tasapainolaudalla temppuilua, kolikkosukellusta, vesipelastusnäytöksiä, vedenalaista piirtämistä ja onnenpyörä.

”Caribia Lifesavers hengenpelastuskerhon ohjaajat sekä vanhimmat harrastajat toteuttavat tapahtuman järjestelyt sekä sen ohjelman vapaaehtoisvoimin. Yhteistyöllä toteutamme huikean elämyksen tapahtumaan osallistuville asiakkaille. Tapahtumassa on mahdollisuus myös tiedustella Caribia Lifesavers hengenpelastuskerhon toiminnasta, jota tuleekin tänä vuonna täyteen ennätykselliset 20 vuotta!” kommentoi Caribian Vesisankarit-tapahtumavastaavana toimiva hengenpelastuskerhon perustaja ja puuhamies Sauli Suominen.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut monipuolisten vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa. Loppuvuosi 2019 oli Vesisankareiden osalta ikimuistoinen. Jo vuodesta 2015 pyörinyt hanke saavutti melkoisen rajapyykin, kun maaginen 50 000 tapahtumaosallistujan raja meni rikki. Tänä aikana on järjestetty 122 paikkakunnalla yhteensä 242 tapahtumaa, joissa on harjoiteltu monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Pelastusliivihaaste

Vesisankarit-tapahtumat jatkuvat ympäri Suomen myös vuonna 2020. Pelastusliivien oikeaoppinen käyttö on teemana vuoden 2020 kaikissa kaikille avoimissa tapahtumissa.

”Haastamme osallistujat kokeilemaan kuinka nopeasti pelastusliivit saa puettua vedessä tai onnistuukohan se ollenkaan”, kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin. ”Usein kuulee sanottavan, että pelastusliivien mukana oleminen riittää. Näin ei kuitenkaan ole. Haasteen tarkoituksena onkin herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on ihan uimahalliolosuhteissakin raskasta, hankalaa ja vie paljon aikaa”, jatkaa Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

----------------------------------------------------------------

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Sauli Suominen, Holiday Club Caribian Vesisankarit-tapahtumavastaava, suominen.sauli@gmail.com